Meme Büyütme Estetiği

07 Haziran 2018, Perşembe | Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi
Memelerinin asimetrik olmasından rahatsızlık duyan kadınların sayısı da hiç az değildir. Sonuç olarak kadınların pek çoğu farklı nedenlerden dolayı memelerinden memnun değildir. Bahsettiğimiz şikayetlerden biri olan memenin küçük olması yapısal bir durum olabilmekle beraber, hamilelik, emzirme veya meme tümörlerinin çıkarılması sonucu oluşan tam veya kısmi yokluğa bağlı da olabilmektedir. Meme küçük ancak meme başında ve derisinde belirgin sarkma varsa meme büyütme ameliyatı ile birlikte meme toparlama (dikleştirme, mastopeksi) işlemi de gerekebilir.
Kadınların Özgüveni Yerine Geliyor…
Silikon protez ile meme büyütme ameliyatı sonrası kadınların hem özgüveni artmakta hem de ev ve sosyal yaşamlarında olumlu etkiler görülebilmektedir. 2013 yılında Amerika’da yapılan bir çalışmada 5 yıllık bir dönemde meme büyütme ameliyatı sonrası hasta memnuniyeti değerlendirilmiş olup hastaların %98,1 kadarının ameliyattan yüksek derecede memnun kaldığı; %98,7’inin diğer kadınlara da önereceği ve bu ameliyatı tekrar yaptırır mıydınız sorusuna % 98,7’sinin evet dediği tespit edilmiştir. Meme büyütme ameliyatı hem dünyada hem de ülkemizde en sık yapılan estetik ameliyatlardan biridir ve en sık kullanılan yöntem de silikon protez kullanımıdır.
Bu Operasyon İçin Uygun Musunuz?
Göğüs gelişiminiz tamamlanmışsa, göğüslerinizin küçük olduğunu düşünüyorsanız ve bu sizi rahatsız ediyorsa, göğüslerinizden birisi diğerine göre gözle görülür derecede küçük veya büyükse, göğüsleriniz hamilelik sonrası veya yaşa bağlı olarak küçülmüş ve dolgunluğunu kaybetmişse büyütme ameliyatı için uygun bir adaysınız.
Ameliyat Hakkında Merak Edilenler…
Ameliyat genel anestezi altında yapılmakta ve ortalama 1.5-2 saat sürmektedir. Birkaç saat sonra ya da ertesi gün hasta taburcu edilebilmektedir. Meme protezleri üç farklı giriş yerinden yerleştirilebilir. Meme altı kıvrımlarından yapılan 4-5 cm’lik kesi ile, meme başının çevresindeki koyu renkli bölgenin alt sınırını takip ederek, yarım daire şeklinde yapılan kesi ile ya da koltuk altından yapılan kesi ile protez yerleştirilebilir.
Silikon protezler yapılan kesi yolu ile meme dokusu altına (subglandular), göğüs kası zarı altına (subfasyal) veya göğüs kası altına yerleştirilebilir (submuskular ya da subpektoral). Günümüzde dual plan denilen, bir kısmı kas dokusu altında bir kısmı göğüs dokusu altında olacak şekilde de yerleştirilebilmektedir.
Kullanılacak meme protezinin büyüklüğüne, dolayısıyla oluşacak memenin büyüklüğüne karar verirken hastanın istekleri de göz önüne alınmakla birlikte göğüs duvarının yapısı ve genişliği en önemli belirleyici faktörlerdir. Bunun için göğüs duvarında memelerin olması gereken bölgenin çapı ölçülerek, bu çapa uygun protezler seçilmelidir. Bu çaptan daha büyük çaplı protezler üstte ve yanlarda taşmalara neden olacağından doğal bir sonuç elde edilemeyecektir.
Kullanılan Protezler Vücuda Zararlı Mı?
Silikon protezlerin içi jöle kıvamında silikon olanları ve içi tuzlu su ile doldurulabilen tipleri mevcuttur. Her iki tip protezin de dış kabukları aynı silikon materyalden oluşmaktadır. Ayrıca protezlerin round (yuvarlak) ve naturel (gözyaşı damlası şeklinde) tipleri de mevcuttur. Bu protezler alerjik reaksiyona neden olmazlar ve toksik yan etkileri de yoktur.
Silikon protezlerin dış yüzeyi çok ince olmakla birlikte dış darbelere oldukça dayanıklıdır. Normal ve orta dereceli masajlar zarar vermez. Kişi ameliyattan 2 ay sonra yüz üstü yatabilir. Protezin yırtılması nadir bir durumdur, araç içi trafik kazalarında olduğu gibi sıkışmalarla, yüksekten düşmelerle ve delici alet yaralanmaları ile ortaya çıkabilir. Son yıllarda üretilmiş ve kullanılmakta olan “cohesive jel” tiplerinde dış kabuk yırtılsa bile jel silikon dağılmamakta ve şeklini muhafaza etmektedir.
Meme protezleri çok uzun yıllar kullanılabilir. Herhangi bir problem oluşmadıkça değiştirilmeleri gerekmemektedir.
Herhangi bir komplikasyonla karşılaşır mıyım?
Her ameliyatta olabilen kanama ve enfeksiyon bu operasyonda da görülebilmektedir. Fakat bunlar çok nadir görülen komplikasyonlardır. Kapsül kontraktürü ise en ciddi komplikasyondur ve silikon proteze vücudun aşırı tepki vermesi şeklinde tanımlanabilir. Kapsül eğer ileri derecede ise meme şekli bozulur ve tedavi edilmesi gerekebilir. Bu, oldukça düşük bir olasılıktır ve olursa genellikle ilk 6 ay içinde görülür. Meme başında his kaybı ameliyattan sonra görülen geçici bir sorundur. Yaklaşık 6 ay içinde düzelmektedir.
Ameliyat sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyat sonrası kol hareketleri ile ortaya çıkan ağrı için ağrı kesici ve kas gevşetici ilaçlar kullanılmaktadır. Hastalar genellikle birkaç gün içinde işlerine dönebilmektedir. 3 hafta süreyle ağır şeyler kaldırmamaları ve kollarını yukarıya kaldırmamaları önerilmektedir. Yüzme, tenis gibi sporlara ise altıncı haftadan itibaren başlanabilir. Ameliyat sonrası memelerde oluşan sertlikler birkaç hafta içerisinde kaybolur ve memeler tabii yumuşak kıvamına ulaşır.
Meme Protezleri Emzirmeye Engel Değildir
Bu işlem emzirmeye engel olmadığı gibi hamilelik durumunda da protezin çıkarılmasına gerek olmamaktadır.
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Bilgi & Randevu 444 77 99 veya e-randevu hizmetinden yararlanarak iletişime geçebilirsiniz.