Tatil Bitti Şimdi Okul Zamanı

05 Eylül 2014, Cuma
Öğrenciler tatil döneminde zamanın çok çabuk geçtiğine inanırlar. Güzel bir tatil dönemi geçirildikten sonra aileler ve öğrenciler okul hazırlıkları için hazırlanmaya başlarlar. Bu dönemde ailelerin en büyük görevi çocukları yeni eğitim – öğretim dönemine hazırlamak ve okula gitmek konusunda motive etmektir.
Aileler Okul Hayatını Çocuklarına Anlatmalıdır
Yeni dönemde çocukları okula yeni başlayan ailelerin tatlı bir telaşları vardır. Evdeki düzenin yeni okula ve yeni sorumluluklara uygun olarak ayarlanması gerekir. Oyun döneminden çıkan yeni okula başlayan çocuklar için uygun ders çalışabileceği oda ve gerekli ortamlar sağlanmalıdır. Yepyeni bir hayat düzenine geçecek olan çocuklara aileleri tarafından önceden okul ve okul hayatı ile ilgili bilgiler verilmelidir. Çocuğun okulla ilgili soracağı sorulara sabırla ve ilgiyle cevap vermek gerekir. Heyecan ve merak içinde olan çocukların yaşadığı duyguları anladığınızı göstermeniz önemlidir. Korku ve tedirginlik yaratacak ifadelerden kaçınılması gerekir.
Özellikle ailelerin çocuklarının okul yaşantısı ile ilgili endişeleri varsa bunları çocuklarına yansıtmadan çözmeleri gerekir. Çocuğu okula yeni başlayan ebeveynlerin çocuklarının neler yaşayacakları ile ilgili yoğun kaygıları vardır. Hatta kaygılarını tavır ve yorumlarıyla çocuklarına hissettirirler. Bu gibi durumlarda ebeveynler fark etmeden çocuğa sık sık karşılaşabileceği olumsuz bilgiler ve yorumlar anlatırlar. Kaygı bulaşıcıdır ve ebeveynlerin yüksek kaygı düzeyi çocuklarında da tedirginlik ve korku yaratır. Ev içindeki bu kaygılı ve güvensiz ortam okula yeni başlayan çocuk için ciddi bir tehdit unsurudur. Ebeveynlerin kendi korkuları çocuklar üzerinde olumsuz etkiler bırakmamalıdır.
Ödev ve Serbest Zaman Planı Çocukla Birlikte Yapılmalıdır
Okulun başlamasıyla öğrencilerin eski düzenli hayata geçmeleri biraz zaman alabilir. Önceden yapılan hazırlıklara rağmen okulun ilk günlerinde öğrencilerde sabah uyanmaya, okula gitmeye ve ders çalışmaya karşı isteksizlik görülmesi oldukça normaldir. Bu noktada anne ve babaların çocukları yeni düzene alıştırmaya çalışırken tatilin gevşek sınırlarından vazgeçip okul hayatının sıkı ve kesin sınırlarına geçiş yapmaları gerekmektedir. Ailelerin çocukları ile birlikte uyku ve yemek düzenini, ders çalışma saatlerini yeniden planlamaları gerekir. Kendisine sorulmadan ve fikri alınmadan yapılan bütün programlar çocukta değersizlik ve yetersizlik hissi yaratabilir. Bu nedenle okuldan eve gelince ne kadar serbest vaktinin olduğu, ne zaman ödev yapmaya / ders çalışmaya başlayacağı, ne zaman yemek yeneceği ve saat kaçta yatacağı hakkında açık ve kesin şekilde konuşulmalıdır.
Çocuğunuza Hep Destek Tam Destek Olun
Çocuğunuzun rehavete kapılmamasını sağlamak için olumsuz eleştirilerden uzak durmalısınız. Yeni dönemin yenilikler getireceğini, çocuğunuzun yaşayacağı olumlu ya da olumsuz her durumda onun yanında olacağınızı hissettirmeniz önemlidir. Sizin desteğiniz çocuğunuzun okula ve başarıya olan motivasyonunu arttırır.
Okulların açılması bütün öğrenciler için heyecan ve tedirginlik kaynağıdır. Okul başarısı düşük olan öğrenciler bu olumsuz duyguları daha yoğun yaşar. Bu gibi durumlarda bu öğrencileri ürkütmekten veya telaşlandırmaktan kaçınmalı, tavsiye verirken hassas davranmalısınız. Yeni dönem için somut ve ulaşılması kolay hedefler belirlemek adım adım gelişmeyi ve ilerlemeyi kolaylaştıracaktır. Bu değerlendirme ve planlamalar çocuğunuz için değil çocuğunuzla beraber çocuğunuzun kapasitesine uygun olarak yapılmalıdır.
-
Kuru İğneleme Tedavisi Nedir?
-
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyonda Güncel Tedavi Yöntemleri
-
Central’dan Ücretsiz “Laktasyon ve Relaktasyon” Desteği
-
Emg (Elektromiyografi) Nedir? Neden Yapılır?
-
Ozon Tedavisi ve Faydaları
-
Şeker Ameliyatı Nedir?
-
ESWT Tedavisi
-
Sigortam.net Erkek Basketbol Takımı Sağlık Kontrolünden Geçti
-
Migren Botoks Tedavisi
-
Obezite Ameliyatı (Bariatrik Cerrahi) İle Sağlıklı Hayata Geçiş
-
Antikor Testi Hakkında Merak Ettikleriniz
-
COVID-19 (Yeni Koronavirüs) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
-
Kronik Ağrılara Yeni Yöntem; Radyofrekans
-
Antibiyotikler Hakkında Bilinmesi Gerekenler
-
Taburculuk Öncesi Yenidoğan Sünneti
-
Mezoterapi İle Yenilenme Zamanı
-
Yaz Aylarında Sık Karşılaşılan Kulak Problemleri
-
Artroskopik Cerrahi Hakkında Bilmeniz Gerekenler
-
ERCP Yöntemi
-
Neden Anne Sütü? Emzirmenin Avantajları Nelerdir?
-
Şeker (Diyabet) Hastalığının Belirtileri, Tanısı ve Tipleri
-
Bebeklerde Sağlıklı Nefes Alımı İçin Burun Temizliği Şart!
-
10 Soruda Yeni Doğan Bebek Bakımı
-
Ağrısız Normal Doğum Hakkında Merak Ettikleriniz (Epidural Anestezi)
-
Gebelikte Neden 2. Düzey Ultrason Gereklidir?
-
Tenisçi Dirseği Tedavisi Ve Egzersizleri
-
Bebeklerde Pamukçuk Oluşumu Ve Tedavisi