Botoks Nedir?
Botulinum enjeksiyonu (Botoks), kas hareketlerini engeller, özellikle alın kırışıklığı, göz çevresi çizgi, kaş ortası çizgileri ve boyundaki kırışıklıkları, çizgileri azaltır. Botoks (Botox), işleminde, direkt kasların içine, ince iğneler ile enjekte edilerek, çizgilerin yaklaşık 4-7 gün içerisinde yok olmasını sağlar ve ayrıca yeni kırışıklıkların oluşmasını da engeller.
Botoks (Botox) Hangi sorunlar için etkili olur?
Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan, alın bölgesi, kaş arası, göz kenar çizgileri, üst dudak, boyun çizgileri, el, ayak, koltuk altı terlemeleri, spasitede ve migren ağrılarında Botoks, kullanılmaktadır.
Botoks, Yapılan Bölgede Şişlik Oluşur mu?
Botoks, bir dolgu maddesi değil, bu nedenle Botoks, yapılan bölgede şişlik olmuyor. Kas gevşemesi sonucu sadece, işlem yapılan bölgede hafif bir değişiklik oluyor.
Botoks (Botox) İşlemi Nasıl Uygulanır?
Botoks (botox), bir enjeksiyon işlemidir. Uygulanacağı bölge, lokal anestezi kremiyle uyuşturulur ve 20 dakika süresince beklenir. Botoks uygulanacak alan temizlendikten sonra ince uçlu iğnelerle kas içine küçük dozlarda enjekte ediliyor. Botoks uygulaması için 10-15 dakikalık bir seans yeterlidir.
Botoks (Botox) İşlemini Kimler Yapabilir?
Estetik cerrahlar, dermatologlar ve medikal estetik uzmanı olan kişiler botoks (botox) işlemini yapabilirler. İşlem yapan hekim, yüz anatomisi ve kasların çalışma yönünü çok iyi bilmesi gerekmektedir.
Botoks (Botox) İşlemi Ne Zaman Etki Gösterir?
Botoks ikinci günde etkisini göstermeye başlar. Kişiye ve ilaca bağlı olarak farklılık gösteren işlemin genel olarak etkisi dördüncü günde başlar ve yedinci günde tamamlanır. On günde tam sonuç elde edilmiş olur.
Botoks’un (Botox) Yan Etkileri Oluyor mu?
Botoks, çok uzun yıllardan beri tedavi amaçlı kullanılan bir ilaçtır. Tedavi amacıyla kullanılırken hastaya daha yüksek dozlar uygulanır. Bu durum hastalarda, herhangi bir organda hasar oluşturmaz.
Botoks (Botox) İşleminin Amacı Nedir?
Sinirden kasa iletiyi bozan, yani sinirin verdiği emri kasta uygulatmayan bir ilaç; dolayısıyla uygulama sonrasında kas çalışmaz. Zaten botoks, işlemi bu amaçla yapılır.
Botoks’un (Botox) Etkisi Ne Kadar Sürer?
Genellikle etki süresi 4-6 aydır. Bu süre biraz daha kısa veya uzun olabiliyor; botoksun kalıcılık süresi kişiden kişiye ve ilaçtan ilaca farklılık gösterebiliyor. Botoksun etkisi geçince, işlem gören bölge eski halini alıyor. Aynı bölgeye beş, altı kez botox, yapıldığında etkisi artık daha uzun süre devam ediyor. Mutlaka kırışıklıklara yönelik uzman hekiminizce önerilen dermatokozmetik ürünlerde kullanılmalıdır. Bu etki süresini uzatabilir.
Botoks (Botox) Kimlere Uygulanır ve Botoks’un Yaş Sınırı Var Mı?
Yüzünde istenmeyen mimiği, çizgisi veya spazmı olan herkese, 18-65 yaş arasında uygulanabilen güvenilir bir yöntemdir. Ne var ki kırışıklık için botoks, yapıldığında, eğer kırışıklıklar çok derinse çizgiler tamamen yok olmaz fakat derinliği azalır. Çizgiler derinleşmeden önce yapıldığında sonuç daha başarılı olur.
Botoks’un (Botox) Riskleri Nedir?
Geçici doku zedelenme, his kaybı, enjeksiyon sırasında yanma. Nadiren gözkapağı düşmesi görülebilir fakat bu geçicidir. Enjeksiyon sırasında iğne ucu küçük bir kılcal damara rastladığında kanama olabiliyor; bir kaç gün göz etrafında morarma meydana gelebiliyor. Botoks, sonrası oluşabilecek bozukluklar geçici; dördüncü aydan sonra azalıyor, altıncı ayda kayboluyor.
Botoks (Botox), Estetik Dışında Hangi Amaçlarla Kullanılıyor?
Spastik felçte; yüz felcinde, migrende, şaşılıkta, baş ağrılarında ve aşırı terlemelerde de botoks, uygulanabiliyor.
Botoks (Botox) Aşırı Terlemede Nereye Uygulanıyor?
Koltuk altında kıl dibine ulaşması için deri içine ve altına uygulanmaktadır.
Son Güncelleme Tarihi Aralık 29, 2023 Editör admin