Çağlanın Faydaları Nelerdir?

Anasayfa / Haberler / Çağlanın Faydaları Nelerdir?
Çağlanın Faydaları Nelerdir?

Çağla, badem ve kayısı çekirdeğinin çiğ halidir. En erken yenebilen meyvelerdendir ve yılda sadece 15-20 günlük bir süre için tüketilebilir. Faydalarını sıralayacak olursak:

• Kötü kolesterolü düşürür.

• Kilo vermeye yardımcı olur.

• Safra taşı oluşumunu azaltır.

• Vücutta iltihabik reaksiyonlara neden olan C reaktif proteinin düzeyini düşürür.

• Yüksek lif içeriği ile barsaklardaki iyi bakterilerin oluşumunu artırarak probiyotik etki yaratır.

• İçerdiği yüksek potasyum ile tansiyonu düzenler.

• Zeytinyağının içerdiği tekli yağ asitlerini içerir. Kalp ve damar sağlığının korunmasında önemli rolü vardır.

• Güçlü bir antioksidan olan vitamin E’yi içerir. Cilt sağlığında etkilidir.

• Magnezyum kas kasılması ve özellikle kalp için önemli bir mineraldir. İçerdiği yüksek magnezyum ile hem toplar ve atar damarları geliştirir hem de kanın oksijenlenme oranını artırarak metabolizmayı hızlandırır.

• Yüksek lif içeriği ile kan şekerini yükseltme düzeyi (glisemik indeks) de düşüktür.

 

Son Güncelleme Tarihi Aralık 29, 2023 Editör editor