Eğitim: 1991 yılında Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldum.İhtisas: 2003 yılında Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi...
Beyin ve Sinir Cerrahisi
Beyin ve sinir cerrahisi (nöroşirürji), sinir sistemi ve beyni etkileyen hastalıkların, yaralanmaların ve bozuklukların cerrahi tedavisini içeren tıbbi bir uzmanlık alanıdır. Bu branş, beyin, omurilik, periferik sinirler ve omurga ile ilgili sorunların tanı, tedavi ve rehabilitasyonu ile ilgilenir.
Beyin ve Sinir Cerrahisinin Alanları:
- Beyin Tümörleri: İyi huylu (benign) ya da kötü huylu (malign) tümörlerin çıkarılması.
- Anevrizmalar ve Damar Problemleri: Beyindeki kan damarlarının genişlemesi (anevrizma) veya tıkanması durumunda cerrahi müdahaleler yapılabilir.
- Omurga Problemleri: Bel ve boyun fıtığı, omurga tümörleri, omurga kırıkları gibi omurga ile ilgili rahatsızlıkların cerrahi tedavisi.
- Travmalar: Beyin ve omurilik yaralanmaları, kafatası kırıkları gibi travmalara cerrahi müdahale yapılabilir.
- Epilepsi Cerrahisi: İlaçla tedavi edilemeyen epilepsi hastalarının ameliyatla tedavisi.
- Periferik Sinir Cerrahisi: El ve ayaklarda sinir sıkışmaları (örneğin karpal tünel sendromu) gibi durumların cerrahi olarak tedavisi.
Kullanılan Teknikler:
- Mikrocerrahi: Çok küçük alanlarda hassas işlemler yapılmasını sağlayan bir teknik.
- Endoskopik Cerrahi: Minimal invaziv yöntemlerle yapılan ameliyatlar, özellikle omurga ve beyin cerrahisinde yaygındır.
- Robotik Cerrahi: Daha yüksek hassasiyet ve kontrol için robotik sistemlerin kullanıldığı cerrahi işlemler.
Beyin ve sinir cerrahisi, karmaşık ve ileri düzey teknik bilgi gerektiren bir alandır. Bu nedenle, bu uzmanlık dalında çalışan cerrahlar uzun bir eğitim ve deneyim sürecinden geçerler.
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]
Doktorunuza Sorun
Siz de rahatsızlığınız ile ilgili hekimlerimizden bilgi almak için formu doldurunuz.
Son Güncelleme Tarihi Eylül 16, 2024 Editör admin